Jämför företagslån från över 30 långivare

Låna mellan 10.000 – 60.000.000 kr till ditt företag. Jämför räntor & villkor hos Bankfinder.se.

Hitta bästa företagslånet!

 Snabb & enkel jämförelse

 Över +100 finansiella erbjudanden

Helt kostnadsfritt

  Snabb & enkel jämförelse  Över +100 finansiella erbjudanden   Helt kostnadsfritt

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är ett lån som du använder till investeringar i ett företag. Du kan låna pengar till i princip vad som helst så länge det är kopplat till ditt företags verksamhetsmål. Du kan t.ex. låna pengar för att lösa tillfälliga likviditetsproblem, för att investera i nya maskiner eller fastigheter, anställa nya personal eller för att köpa upp ett annat företag. Man brukar dela upp företagslån i fyra olika typer: investeringslån, likviditetslån, tillväxtlånförvärvslån.

BolagRäntaBelopp Löptid Erbjudande  
Individuell ränta25.000 - 60.000.000kr1 mån - 5 år Visa merAnnat: En ansökan - svar från 30 banker & långivare
Ansök nu
Individuell ränta20.000 - 7.000.000kr1 mån - 5 år Visa merAnnat: En ansökan - svar från 22 banker & långivare
Ansök nu
Individuell ränta10.000 - 5.000.000kr1 mån - 5 år Visa merAnnat: En ansökan - svar från 21 banker & långivare
Ansök nu
Individuell ränta50.000 - 2.000.000kr6 mån - 5 år Visa merAnnat: En ansökan - svar från 14 banker & långivare
Ansök nu
CreddoIndividuell ränta20.000 - 7.000.000kr1 mån - 5 år Visa merAnnat: En ansökan - svar från +20 banker & långivare
Ansök nu
PontureIndividuell ränta100.000 - 10.000.000kr1 mån - 3 årVisa merAnnat: En ansökan - svar från +20 banker & långivare
Ansök nu
QredIndividuell ränta10.000 - 1.000.000kr1 mån - 3 år Visa merAnsök nu
ToborrowIndividuell ränta100.000 - 5.000.000kr1 mån - 3 år Visa merAnsök nu
FrodaIndividuell ränta10.000 - 2.000.000kr1 mån - 5 år Visa merAnsök nu
OPR FöretagslånIndividuell ränta30.000 - 500.000kr1 mån - 18 mån Visa merAnsök nu
CapitalboxIndividuell ränta20.000 - 2.000.000kr1 mån - 2 årVisa merAnsök nu
DBT CapitalIndividuell ränta2.000.000 - 5.000.000kr2 år - 5 årVisa merDBT Capital erbjuder långsiktiga lån för företagsförvärv, tillväxtinvesteringar och tillfälliga likviditetsproblem.
Ansök nu
SwedbankIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merSwedbank erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
SEBIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merSEB erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
NordeaIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merNordea erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
HandelsbankenIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merHandelsbanken erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
LänsförsäkringarIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merLänsförsäkringar erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
MarginalenIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merMarginalen erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
SBABIndividuell räntaBegär offertBeror på låneformVisa merMarginalen erbjuder en rad olika lån & finansieringsalternativ för företag.
Ansök nu
CredinordIndividuell ränta10.000 - 1.000.000kr6 mån - 18 månVisa merCredinord erbjuder kortsiktiga lån för att lösa tillfälliga likviditetsproblem.
Ansök nu

Låna till företaget genom en låneförmedlare

Om ditt företag står inför ett finanseringsbehov finns det många olika behov att lösa. Det kan röra sig om att köpa nya fastigheter, nya maskiner eller andra typ av inventarier, investera i ny personal eller marknadsföring eller något så enkelt som att lösa tillfälliga likviditetsproblem för att hålla verksamheten flytande. Beroende på vilken utmaning just ditt företag står inför så finns det olika långivare som passar dig bättre eller sämre. Genom att jämföra företagslån från olika långivare kan du hitta den banken eller långivaren som ger dig bäst ränta på lånet. Just nu rekommenderar vi att du jämför företagslån genom Fakturino som samarbetar med 30 banker & långivare samtidigt som endast en kreditupplysning registreras. När du vet vilken låneform som passar just ditt behov kan du naturligtvis förhandla med banker & långivare på egen hand då kreditupplysningar inte är lika känsliga när det kommer till företag (OBS! gäller ej enskild firma).

Leasing av företagsbil eller företagslån till bil? 

När det är dags för företaget att skaffa ny bil så brukar man ofta kolla på företagsleasing eller lån till bilen. Ett leasingavtal är ett bekvämt sätt att äga sin bil då man till en fast avgift slipper tänka på krångliga serviceavgifter och ofta får andra bekvämligheter till förmånliga priser. När du lånar till bilen har du naturligtvis möjlighet att komma ner i kostnad men du blir själv ansvarig för att se till att bilen rullar som de ska. Jämför alltid olika finansieringsalternativ mot varandra och överväg bilens skick, sök bland vanliga problem på nätet och överväg kostnaderna mot varandra samt vilket engagemang som kan tänkas krävas från dig inför ditt bilköp.  

Företagslån till butik & e-handel

Står ni som butik eller e-handlare inför expansionsplaner och behöver ett lån? Det kan röra sig om renovering av butik och showroom, utökning av lagerlokaler och lagerinventarier eller nya satsningar på er digitala infrastruktur. Det finns många långivare som kan hjälpa er beroende på vad lånet ska användas till. När ni ansöker om företagslån så rekommenderar vi att ni går en låneförmedlare där ni får hjälp att optimera er ansökan baserat på vad lånet ska användas till och fördelen för dig som företagare är att du kan få gratis tips & rådgivning för att öka chanserna till goda lånevillkor.

Företagslån till frisör & skönhetssalong

Har du eller ska du införskaffa en ny salong och behöver ett lån? Kanske rör det sig om inköp av nya stolar, renovering av lokalerna, inköp av behandlingsmaskin eller lösa ett tillfälligt likviditetsproblem. Beroende på hur just ert behov ser ut så finns det olika långivare som passar just er. När du jämför företagslån från en låneförmedlare så får du hjälp att ansöka om lånet och hitta den långivare som kan erbjuda er den bästa räntan och lånevillkoren baserat på er ekonomiska situation. 

Lån till enskild firma

Driver du enskild firma och behöver lösa tillfälliga likviditetsproblem eller låna pengar för att kunna få bolaget att växa? När du lånar pengar som enskild näringsidkare är du alltid personligt ansvarig för att betala tillbaka lånet. Det innebär att oavsett om det framgår eller inte så är du i personlig borgen för lånet. När du ansöker om lån som enskild näringsidkare registreras dessutom kreditupplysningar på dig (oftast UC) vilket innebär att det kan påverka din personliga kreditvärdighet. Var därför extra försikitig med att inte ansöka om lån hos för många långivare samtidigt. Ett tips är att använda en låneförmedlare för företagslån där långivarna delar på en och samma kreditupplysning.

Håll koll på dina lånevillkor

När du tar ett finansieringslån till företaget finns det många saker att tänka på för att du inte ska hamna i ekonomisk knipa. Innan du lånar är det viktigt att du ser över vilket ansvar du som låntagare har. Vad händer exempelvis om du inte kan betala tillbaka lånet i tid? Kräver långivaren personlig borgen från dig som låntagare? Kan du lösa lånet när du vill eller åker du på en straffavgift om görs i förtid?  Mer info kommer.